Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Dupa ce a petrecut o vacanta in Romania unui turist ii trebuie doar o ora de zbor cu avionul pentru a ajunge in fostele capitale ale Imperiului Habsburgic (Praga, Viena, Budapesta), in metropolele bimilenare din Peninsula Balcanica (Atena, Istanbul) sau in capitalele lumii slave (Kiev, Cracovia, Zagreb). Ospitalitatea românilor si sufletul lor deschis vor transforma o scurta vacanta intr-o experienta de neuitat despre caldura si prietenia umana.

Principalele puncte turistice din România sunt: capitala tarii (Bucuresti), Litoralul Marii Negre cu statiunile sale (Mamaia, Eforie Nord, Neptun etc.), Delta Dunarii, Muntii Carpati, in special Valea Prahovei si Poiana Brasov (zonele montane cele mai frecventate), Bucovina (situata in nordul Modovei) cu vestitele manastiri si biserici, ale caror picturi exterioare (datand din sec.XVI) au fost declarate patrimoniu UNESCO, Maramures, sudul Transilvaniei, incluzand si tinutul Hateg si zonele inconjuratoare (leaganul civilizatiei dacice) si Nordul Olteniei.

Pe lânga aceste zone turistice in România sunt multe alte centre turistice, orase si statiuni. Ele includ orasele cu vestigii medievale: Iasi (vechea capitala a Moldovei), Cluj-Napoca(cel mai important oras al Transilvaniei medievale), Timisoara (oras multietnic si multicultural din Banat), Brasov, Targoviste (capitala Munteniei, inainte de Bucuresti), Sibiu, Sighisoara etc.
Fluviul Dunarea la Portile de fier, masivul Fagaras (cu cel mai spectaculos relief alpin din România) sau Parcul National Retezat din Carpatii Meridionali incanta vizitatorul cu frumusetea lor fara pereche.

Locurile istorice si mediul lor natural sunt puncte de atractie pentru turistii straini, si nu numai, datorita legendelor populare locale (de ex. legenda lui Dracula).

Reteaua de cazare a turistilor include in jur de 3000 de unitati de cazare cu un total de 290000 de locuri de cazare. Dintre ele sunt cam 900 de hoteluri si moteluri cu in jur de 170000 de locuri de cazare. Privatizarea serviciilor de turism este in plina desfasurare; doar una din sase unitati hoteliere este privata. Numarul de turisti care solicita cazare in fiecare an este in jur de 6,5 milioane, capacitatea de cazare fiind utilizata in proportie de 40-45% in ultimii ani. In 2008 România a fost vizitata de 5,2 milioane de straini, 5,7 milioane de români calatorind in tari straine, dar cei mai multi dintre ei in tarile vecine.


marți, 6 octombrie 2009

Delta Dunării

Rezervaţie natural unicat în Europa.
Un ţinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci şi plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (reprezentată de cc 100 de specii, din care amintim heringul de Dunăre şi sturionii, de la care se obţine preţiosul caviar).

Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa, acoperind o suprafaţă de 2.681 km2. În 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din România, ferită de "progresul industrializării", printre rezervaţiile biosferei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

lasa un comm

NEXT